Foto van waterloop met brug en medewerkers van Waterschap Aa en Maas

Algemeen

Informatie Watersysteem Waterschap Aa en Maas

Uitleg

Actuele situatie watersysteem

Met behulp van de informatie uit de verschillende thema's op dit waterdataportaal blijf je op de hoogte van de situatie van het watersysteem in Oost-Brabant. We blijven werken aan het doorontwikkelen van dit portaal. Kies aan de linkerkant een thema om daarvan de locaties en bijbehorende data op te vragen in de vorm van een grafiek. We actualiseren iedere dag de informatie in dit portaal. 

Open data

Waterschap Aa en Maas verzamelt en beheert data over het watersysteem binnen haar werkgebied. We streven ernaar om deze data open en transparant beschikbaar te maken. Iedereen mag en kan deze data gebruiken

We delen de verzamelde data op verschillende manieren. Dit portaal is daar een voorbeeld van. In dit portaal proberen we de data van uitleg te voorzien: een gemeten waterstand is hoog of laag en een bepaalde concentratie is verontreinigd of juist niet. Naast dit portaal is de data ook als ruwe data beschikbaar. Via ons  meetgegevensportaal  kun je alle achterliggende data inzien. Heb je vragen over de data of over de manier waarop we data ontsluiten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Disclaimer

Deze gegevens worden automatisch gegenereerd en zijn alleen globaal gecontroleerd. Er kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.

Vragen/feedback

Voor acute meldingen/klachten kun je rechtstreeks contact opnemen via 088-17880000 of  info@aaenmaas.nl .

We verbeteren onze dienstverlening graag! Daarom staan wij open voor vragen, feedback en suggesties op het portaal. Deze kun je sturen naar informatiewatersysteem@aaenmaas.nl. Wij doen ons best om binnen 3 werkdagen hierop te reageren.

Handige Tip: Toevoegen aan begin- of startscherm

Het is mogelijk om deze website op eenzelfde manier te openen als een app. Dit doe je door dit portaal toe te voegen aan je begin- of startscherm van je smartphone of tablet. Deze krijgt dan ook een icoon.


Waterbericht: toestand watersysteem

Maandelijks geven we hier een korte toelichting van de situatie van het watersysteem. De beschrijvingen zijn iedere keer een momentopname. Dit zie je aan de datum die erbij staat. Voor de actuele situatie verwijzen we je naar de afzonderlijke themakaarten.


Onttrekkingsverbod

Als waterschap beheren we oppervlaktewater. Wij kunnen een verbod voor onttrekking uit oppervlaktewater instellen. Dit doen wij om te voorkomen dat sloten opdrogen. Zo ontstaat er geen geen schade aan infrastructuur en ecologie. Op deze kaart geven we weer waar een onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater geldt. Meer informatie over het beleid rond onttrekken van oppervlakte en grondwater lees je op onze  website .

Onttrekkingsverbod oppervlaktewater


Digitale toegankelijkheid

We vinden het belangrijk dat iedereen onze website goed kan gebruiken. Dat is ook precies het doel van de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid.

Onze teksten zijn zo geschreven dat zoveel mogelijk mensen begrijpen wat er staat. Ook hebben we goed gekeken naar de indeling: we gebruiken een groot lettertype, duidelijke koppen en een logische menustructuur. Ook onze video's voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen, zodat mensen met een visuele of taalbeperking ze ook kunnen bekijken. En de website is met elke computer, tablet, smartphone en hulpsoftware te gebruiken.

Toegankelijkheidsverklaring

Wij streven ernaar om de eigen online informatie en dienstverlening toegankelijk te maken, overeenkomstig het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid.

 Deze toegankelijkheidsverklaring  is van toepassing op de inhoud van de website.

Status van toegankelijkheid Waterschap Aa en Maas Waterdataportaal

Een onafhankelijke partij heeft onze website getoetst op digitale toegankelijkheid.  De resultaten van dit onderzoek (pdf, 602 kB)  zijn de basis voor de toegankelijkheidsverklaring.

Blijven verbeteren

We vinden het belangrijk om de website toegankelijk te houden en te blijven verbeteren. Dat doen we bijvoorbeeld op de volgende manieren:

    • We toetsen onze website regelmatig met een automatische tool. Verbeterpunten lossen we op.
    • Onze redactie bekijkt regelmatig of de inhoud van de website nog klopt.

    Onze redacteuren hebben een training over toegankelijkheid gevolgd.

Feedback en contactgegevens

Sommige inhoud is nog niet digitaal toegankelijk. We bieden de mogelijkheid om deze content op verzoek toegankelijk(er) te maken. Loop je tegen een probleem met toegankelijkheid aan? Of heb je een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Geef het aan ons door via het  contactformulier . Vermeld de link naar de webpagina waar je het probleem bent tegengekomen.

Meer informatie

Op de website  Digitoegankelijk  staat meer informatie over digitale toegankelijkheid.

Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op 19-10-2020.